DOJ Filing werpt licht op $ 1.000.000.000 Bitcoin-transactie gekoppeld aan Silk Road

Het Amerikaanse ministerie van Justitie werpt licht op een enorme Bitcoin (BTC) -transactie die bijna $ 1 miljard aan BTC heeft verplaatst van een portemonnee die is verbonden met de online criminele marktplaats Silk Road, die in 2013 werd gesloten.

Het adres in kwestie was tot het moment van de transactie het vierde rijkste Bitcoin-adres ter wereld

Een dag nadat de BTC was verplaatst, kondigde het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) aan dat het de $ 1 miljard aan BTC in beslag nam tijdens de grootste inbeslagname van cryptocurrency tot nu toe.

De DOJ beweert nu dat het grote bedrag aan BTC in 2013 van Silk Road is gestolen en beweert de persoon te hebben geïdentificeerd die betrokken was bij de diefstal en die het bureau in zijn briefing ‚Individual X‘ noemt.

“Volgens een onderzoek uitgevoerd door de Criminal Investigation Division van de Internal Revenue Service en het US Attorney’s Office for the Northern District of California, was Individual X de persoon die de cryptocurrency van Silk Road verplaatste.

Volgens het onderzoek was Individual X in staat Silk Road te hacken en ongeautoriseerde en illegale toegang te krijgen tot Silk Road en daardoor de illegale cryptocurrency van Silk Road te stelen en deze in portefeuilles te verplaatsen die door Individual X werden beheerd. “

Volgens het DOJ werd de maker van Silk Road en de veroordeelde misdadiger Ross Ulbricht in 2013 bewust van de diefstal en dreigde hij Individual X voor de teruggave van de gestolen BTC

Individu X heeft het geld niet teruggegeven aan Ulbricht, maar heeft dinsdag de inhoud van de portemonnee verbeurd aan de DOJ.

De IRS zegt dat het de entiteit in kwestie heeft kunnen opsporen door een extern Bitcoin-analysebedrijf te gebruiken om transacties met Silk Road te interpreteren.

Comments are disabled